poojasamaan_website_logo_nw

Blog

 
28 oktober 2016


Diwali
, ook bekend als ‘Deepavali’ is één van de belangrijkste feestdag in Hindoeïsme, maar tegenwoordig wordt het ook uitbundig gevierd in Sikhisme en Jainisme. Naast India wordt Diwali ook gevierd in Nepal en nog andere delen van Amerika en Engeland met geweldige enthousiasme. 

Mythologie van Diwali
Net als andere Indiase feestdagen heeft Diwali ook een speciale traditionele feitjes en betekenissen. Er zijn heel veel verhalen gerelateerd met Diwali. 
Zo geloven mensen uit de Noorden van India dat God Ram terugkwam nadat hij van de Demon Raavan had overwonnen en zijn verbanning van 14 jaar had voldaan. D
04 april 2016
Holi-Phagwa feest
 
Holi-Phagwa is een hindoeïstisch feest dat elk jaar rond maart gevierd wordt om de lente en het nieuwe jaar in te luiden en de overwinning van het goede en het kwade te vieren. Het is een vrolijk feest met dans en zang, maar in het Westen is de meest bekende traditie die bij dit feest hoort het strooien van gekleurd verfpoeder, holi poeder.

Het strooien van het gekleurde poeder symboliseert dat iedereen tijdens dit feest gelijk is; of je nu rijk of arm bent, jong of oud, van hoge of lage komaf, iedereen wordt net zo bestrooid met het traditionele poeder. Ook de kleuren op zich hebben een betekenis; zo staat de rode poederverf voor overwinning, en de groene voor vertrouwen in de toekomst en voor hoop.

Tijdens

 PoojaSamaan.nl       +31 (0)641503192       shop(at)Poojasamaan.nl